Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این مجموعه برای کنترل تب کنگو، گفت: تا این لحظه مورد مشکوک و خاصی از فرد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان از سوی دانشگاه علوم پزشکی به اداره کل دامپزشکی استان گزارش نشده است.

علیرضا ادیبان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در اصفهان، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که در بدن نوعی کنه وجود دارد و به واسطه تخم ریزی تکثیر و در طبیعت باقی می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طی چند سال گذشته به خصوص در بهار و تابستان زاد و ولد کنه ها به عنوان حامل ویروس این بیماری بیشتر می‌شود و باعث بقای ویروس در طبیعت می‌شوند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اگر دامی آلوده به این ویروس شود، ممکن است در کشتارگاه ها افرادی که با دام و لاشه دام در ارتباط هستند، در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار گیرند، بنابراین سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از این بیماری وارد عمل می شود.

وی با بیان اینکه این ویروس در بدن دام باعث بیماری شدید نمی شود و حتی ممکن است دامدار و دامپزشک متوجه این ویروس در دام نشوند، توضیح داد: ممکن است این ویروس در بدن دام باشد و در کشتارگاه افرادی که با لاشه، ترشحات و خون دام آلوده ارتباط دارند، درگیر ویروس و بیماری شوند.

ادیبان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی برای مقابله با تب کریمه کنگو، اظهار کرد: در این شرایط دامپزشکی اقدام به سم پاشی دام و اماکن نگهداری دام و یا اماکنی که سابقه این بیماری وجود دارد، می کند.

وی با بیان اینکه به همین منظور سال گذشته ۱۸۱۵ لیتر سم در اختیار شبکه های دامپزشکی شهرستان های استان قرار گرفت و یک میلیون و ۳۹۸ هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام سم پاشی شد، افزود: در این مدت نزدیک ۱۰ هزار و ۷۵۰ راس گاو و گوساله و ۱۱ هزار راس گوسفند و بز در استان اصفهان برای کاهش جمعیت کنه ها سم پاشی شده اند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه برای مقابله با این بیماری، دامپزشکی همواره افرادی را که ارتباط مستقیم با دام دارند را رصد می کند، تاکید کرد: تا این لحظه مورد مشکوک و خاصی از فرد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان از سوی دانشگاه علوم پزشکی به اداره کل دامپزشکی استان گزارش نشده است.

وی گفت: اداره کل دامپزشکی استان هشدارهای لازم را برای مقابله با بیماری کریمه کنگو به کشتارگاه ها داده است تا کارگرانی که در کشتارگاه‌ها فعالیت می کنند با لوازم حفاظتی همچون ماسک، دستکش و ... کار کنند.

ادیبان با تاکید بر اینکه اگر موارد پیشگیرانه در کشتارگاه ها انجام نشود، به طور قطع بیماری کریمه کنگو به راحتی از انسان به انسان منتقل می شود، تصریح کرد: استان اصفهان طی چند سال اخیر برای کنترل این بیماری و جلوگیری از انتقال ویروس به از دام به انسان، اتاق های پیش سرد نگهداری لاشه دام را در کشتارگاه ها مجهز کرده است.

وی گفت: در صورتیکه ویروس در بدن دام وجود داشته باشد، اگر لاشه دام کشتار شده ۲۴ ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه نگهداری شود، موجب از بین رفتن ویروس بیماری کریمه کنگو خواهد شد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۹۹ درصد گوشت استحصالی استان از پیش سرد عبور می کند، افزود: در حال حاضر از مجموع ۳۲ کشتارگاه دام فعال استان، ۲۶ کشتارگاه مجهز به اتاق پیش سرد هستند و تمام لاشه های دام این کشتارگاه ها بعد از پیش سرد، به دست مصرف کننده می رسد.

وی در ادامه با بیان اینکه ممکن است برخی مردم گوشت خود را از دام زنده ای که در محیط های غیرمجاز کشتار می شوند، تهیه کنند، گفت: در این شرایط خطر انتقال این ویروس و ابتلا به بیماری کریمه کنگو وجود دارد، چراکه از کشتارگاه های غیرمجاز که زیر نظر دامپزشکی نیستند، گوشت تهیه می شود.

ادیبان با اشاره به نگرانی دیگر دامپزشکی، اظهار کرد: برخی دامداران و چوپانان، کنه هایی را که به دام چسبیده را بعضا له می کنند، در این شرایط ممکن است ویروس موجود در بدن کنه به بدن فردی که با دام ارتباط دارد منتقل شود و احتمال انتقال به افراد مختلف وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دامپزشكي تب کنگو كشتارگاه بیماری تب کریمه کنگو بیماری کریمه کنگو کشتارگاه ها پیش سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۶۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم

آبله مرغان افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما بیشتر کودکان را درگیر می‌کند. این ویروس به‌راحتی از افراد مبتلا به آبله مرغان به افرادی که تابه‌حال به این بیماری مبتلا نشده‌اند یا اینکه واکسینه نشده‌اند سرایت می‌کند.

به گزارش تجارت نیوز، اگر یک نفر به آن مبتلا شود، حدود ۹۰ درصد از افرادی که به او نزدیک‌اند و در برابر این ویروس مصون نیستند نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. این ویروس راه‌های انتقال زیادی دارد و قدرت مسری بودن آن تا حدی است که حتی با یک تماس کوچک هم منتقل می‌شود. ویروس واریسلا زوستر همچنین باعث بروز بیماری به اسم زونا می‌شود.

در صورت بروز علائم آبله مرغان به پزشک مراجعه کنید. اما رژیم غذایی مناسب برای آبله‌مرغان چیست؟

لبنیات

انبه

موز

عصاره قلم

سبزیجات تازه

سیر

زنجبیل (مقدار کم)

زردچوبه

ماست

بستنی

کلم‌بروکلی، کلم‌پیچ، اسفناج

تخم مرغ

لوبیا

دمنوش‌های گیاهی

سیب

در کل غذا‌هایی که سیستم ایمنی بدن را قوی‌تر می‌کنند و در عین حال برای فرد حساسیت هم ایجاد نمی‌کنند، بهترین منابع غذایی هستند. اما قبل از مصرف این نوع غذا‌ها با پزشک مشورت کنید.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است