Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@07:45:32 GMT

احتمال شیوع تب برفکی در فصول سرد قوت گرفت

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۰۰۴۱

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی کلاردشت نسبت به احتمال شیوع تب برفکی در فصول سرد هشدار داد. آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایلنا، مرید جعفرصالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی کلاردشت با اشاره به اینکه بیماری تب برفکی یا بیماری دهان و پا، نوعی بیماری عفونی ویروسی و قابل انتقال در حیوانات زوج سم است که در موارد حاد سبب تلفات در دام‌ها می‌شود، گفت: ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید در دام ایجاد می‌کند و پس از آن تاول‌هایی در داخل دهان و روی پای دام‌ها ایجاد می‌شود که در نهایت لنگش و مرگ حیوان را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کلاردشت اظهار کرد: بیماری تب برفکی به شدت واگیردار بوده و از طریق بزاق دهان حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا و وسایل نقلیه به سایر حیوانات انتقال می‌یابد که از جمله بیماری های واگیردار بین دام های سبک و سنگین شامل گاو، گاومیش، گوساله، گوسفند، بز و بزغاله و از بیماری های بومی در استان مازندران و کشور است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌ها به صورت رایگان انجام می‌گیرد و اکیپ‌های دامپزشکی با مراجعه به محل نگهداری دام‌ها اقدام به واکسیناسیون دام‌های موجود می‌کنند، تصریح کرد:سیاست دامپزشکی کشور در مقابل این بیماری، پیشگیری و اقدامات کنترلی بوده و بر این اساس، برنامه های پیشگیری شامل واکسیناسیون دام های حساس سالانه به تعداد سه نوبت برای دام های سنگین و ۲ نوبت برای دام های سبک اعمال می شود که واکسیناسیون‌ گوساله‌های‌ ماده‌ در سن‌ 3 تا 6 ماهگی‌ با واکسن‌ مربوط، واکسیناسیون‌ بره‌ و بزغاله‌ از 3 ماهگی‌ تا یک‌ ماه‌ قبل‌ از جفت‌گیری‌ با واکسن‌، جدا کردن دام‌های‌ سقط شده ‌از سایر‌ گله‌ و جلوگیری‌ از تماس‌ مستقیم‌ با ترشحات‌ رحمی‌، جنینی‌ و جفت‌ دام‌های‌ سقط شده‌، خونگیری‌ و انجام‌ آزمایش های ‌لازم‌ بر روی‌ دام‌های‌ مشکوک‌ و هدایت‌ دام‌های‌ آلوده‌ به‌ کشتارگاه‌ و اقدامات‌ بهداشتی‌ شامل تهیه‌ و تدارکات‌ محیط زیست‌ تمیز برای ‌گله‌های‌ گاو و گوسفند و دفع‌ صحیح ‌ادرار و مدفوع از راه‌های پیشگیری این بیماری در دام ها است.
این مسوول ادامه داد: تب‌ مالت‌ در دام‌ها از طریق‌ جفتگیری‌ دام‌ها، مصرف‌ شیر از دام ‌آلوده‌، انتقال‌ تنفسی‌ از هوای‌ آغل‌ و اصطبل‌، تماس‌ با ترشحات‌ رحمی‌ دام ‌آلوده‌ یا جفت‌ و جنین‌ سقط شده‌ آلوده ‌منتقل‌ می‌شود. 
جعفرصالحی با بیان اینکه علائم بیماری در انسان شامل لرز، تب متناوب، خستگی قابل توجه، درد هنگام لمس ستون فقرات، سردرد، بزرگ شدن گره های لنفاوی، کاهش وزن، یبوست و افسردگی است، تأکید کرد: شناخت این بیماری و آگاهی نسبت به روش های پیشگیری از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در پایان اعلام کرد شهرستان کلاردشت دارای 56 هزار رأس دام سبک و 18 هزار رأس دام سنگین است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۰۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین