Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:07:27 GMT

لزوم فعال شدن بخش پیش سرد کشتارگاه‌های استان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۷۷۲۷

مدیر کل دامپزشکی کرمانشاه گفت: تنها یک مورد تلفات تب کریمه کنگو در استان داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایسنا ، نادر پرور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام در اکثر موارد بیماری بدون علائم است، اظهار کرد: علائم بیماری در دام ها در نهایت به شکل تب خفیف بروز می کند، به همین دلیل شناسایی دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از روی علائم بالینی غیر ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پرور ادامه داد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات و یا لاشه حیوان آلوده انتقال می‌شود و قصاب ها، سلاخ ها و افرادی که به طور مستقیم با گوشت و ترشحات آن در ارتباط هستند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

سم پاشی به موقع بدن و جایگاه نگهداری دام به منظور مقابله با کنه های ناقل بیماری، استفاده از پوشش مناسب در هنگام کار با دام ها برای جلوگیری از گزش کنه‌ها، پوشیدن لباس کار کامل و یک سره و استفاده از کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و عینک محافظ در هنگام کشتار دام، اجتناب از خرید و مصرف گوشت دامی که به صورت غیرمجاز ذبح شده، نگهداری گوشت تازه نگهداری گوشت تازه در بسته بندی بدون نشت حداقل به مدت 24 ساعت در دمای یخچال(صفر تا چهار درجه سانتیگراد) و دل و جگر در همان شرایط به مدت 48 ساعت، خرید گوشت از قصابی های مجاز و ... از نکات کنترل و پیشگیری به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بود که مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه از آنها یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه در استان تنها یک مورد تلفات تب کریمه کنگو داشته ایم، اظهار کرد: این بیماری بومی کشورهای قاره آسیا، آفریقا و بخش‌هایی از اروپا بوده و یکی از مهمترین کارها برای پیشگیری از ابتلا به آن خودمراقبتی افراد است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به آغاز به کار بخش پیش سرد در یکی از کشتارگاه های استان کرمانشاه از اسفند سال 94، بیان کرد: این کشتارگاه گوشت مورد نیاز شهرستان‌های کرمانشاه، هرسین، صحنه و در مقاطعی کنگاور و سنقر را تامین می‌کند.

پرور ادامه داد: با ایجاد بخش پیش سرد تمامی دام های کشتاری به مدت 24 ساعت در این بخش نگهداری می‌شود که این کار علاوه بر ترد شدن و خوشمزگی گوشت، آن را در برابر بیماریهایی مثل تب کریمه کنگو و تب مالت ضدعفونی می‌کند.

پرور با اشاره به مرزی بودن استان کرمانشاه بر لزوم فعال شدن بخش پیش سرد تمامی کشتارگاه های این استان تاکید کرد.

پرور سپس با بیان اینکه مجموعه دامپزشکی دو هدف حفظ و حراست از سرمایه های دامی و ارتقای بهداشت عمومی را دنبال می‌کند، اظهار کرد: استان کرمانشاه در حوزه دامپروری و شیلات حرف های زیادی برای گفتن دارد، این در حالیست که این استان با دارا بودن 370 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق با تهدیدات زیادی در حوزه دامپزشکی مواجه است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به اقدامات صورت گرفته در مجموعه دامپزشکی استان کرمانشاه در دولت تدبیر و امید داشت و اظهار کرد: در شرایطی که در سال 92 حدود هشت میلیون نوبت واکسیناسیون رایگان در استان انجام گرفته بود، در یک سال گذشته این میزان به 10 میلیون و 300 هزار میلیون نوبت افزایش پیدا کرده که رشد 30 درصدی نسبت به سال 92 و ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید داشته است.

پرور با بیان اینکه کشور ما در سال 92 جزو کشورهای آلوده به "تب مالت" به شمار می‌رفت، اذعان کرد: در حال حاضر و بر اساس آخرین آمارها شیوع این بیماری در بین مبتلایان انسانی کاهش حدود 40 درصدی داشته است.

پرور با اشاره به وجود بیماری "لمپی اسکین" در سال 92 در کشور و استان کرمانشاه، یادآور شد: خوشبختانه نه در سال 93 و نه تاکنون هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده است.

این مسئول ادامه داد: همچنین بیماری"تب برفکی" به شکل مطلوب کنترل شده و هیچ نشانه ای از بیماری در استان دیده نمی‌شود.

پرور سپس بیماری"شاربن" یا"سیاه زخم" را از مبانی بیوتروریسم برشمرد و اذعان کرد: در سنوات گذشته کانون های انسانی و دامی آن را در استان داشتیم، اما این بیماری در شرایط کنونی به حدی کاهش داشته که فقط در سه شهرستان واکسیناسیون موثر انجام می‌شود و در بقیه شهرستان‌ها تنها پایش انجام می‌شود.

پرور در ادامه با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از اواسط آبان ماه سال گذشته در کشور، گفت: استان کرمانشاه از اواخر آذر ماه درگیر بیماری شد که 19 کانون روستایی درگیر این بیماری شدند که بیشتر آنها در شهرستان کرمانشاه و حوالی تالاب هشیلان بودند .

پرور با بیان اینکه هیچ کانون صنعتی در استان درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نشد، تصریح کرد: با اقدامات خوب انجام شده در زمینه معدوم سازی بیش از 6200 قطعه طیور بومی و پرداخت 163 میلیون تومان غرامت به روستائیان خسارت دیده سعی کردیم از انتشار بیماری در واحدهای صنعتی جلوگیری شود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: در حوزه مقابله با بیماری های طیور با همکاری بسیج سازندگی نیمی از طیور بومی شامل 460 هزار قطعه به صورت کاملا رایگان علیه بیماری نیوکاسل با جدید ترین واکسن ها واکسینه شدند که این اقدام منجر به کاهش شدید تعداد کانون های نیوکاسل در بین طیور صنعتی شده است.

وی در ادامه برای از سرگیری صادرات گوسفند نژاد سنجابی از استان کرمانشاه به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اعلام آمادگی کرد و ادامه داد: در حال حاضر صادرات گوسفند به خارج از کشور به دلیل مشکلات مربوط به تنظیم بازار قطع شده است.

پرور گفت: در شرایطی که تا سال 92 صادرات دام زنده در استان انجام نمی‌شد، از سال 93 و تا اواخر سال 95 بالغ بر 700 هزار و 372 راس دام به خارج از کشور صادر شد که استان کرمانشاه جزو استان های پیشرو در این حوزه است.

این مسئول ادامه داد: در حال حاضر صادرات دام سنگین را در استان آغاز کرده و تاکنون 100 راس دام به کشور افغانستان صادر کرده ایم.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس با اشاره به تشدید نظارت بر عرضه فرآورده های خام بهداشتی در استان در مقایسه با سال 92 اظهار کرد: در شرایطی که در سال 92 در مجموع 57 هزار بازدید در استان انجام گرفت، در یک سال گذشته بیش از 96 هزار مورد بازدید انجام شده و در نهایت بیش از 300 تن از فرآورده‌های خام فاسد یا غیربهداشتی و یا دارای مشکل شرعی ذبح شناسایی شده اند.

پرور میزان کشتار دام سبک و سنگین در سال 92 را در استان کشتار 158 هزار راس عنوان کرد و افزود: در حال حاضر سالانه 191 هزار و 871 راس کشتار دام در استان داریم.

وی در پایان از مردم خواست تا شیر و لبنیات فله ای نخرند و انواع پاستوریزه را مصرف کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ محمد برزعلی افزود: پیش بینی می‌کنیم امسال بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن انواع محصول ازجمله گندم، جو و کلزا برداشت شود.

وی از کشاورزان خواست: محصولات خود را فقط به مراکز مجاز تحویل دهند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • فعال شدن مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • خریداری ۳ سری دستگاه سیستم برودتی پیش سرد، ویژه کشتارگاه دام