Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر شبکه دامپزشکی فریدونشهر با بیان اینکه تاکنون مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان مشاهده نشده است از لزوم احداث اتاق پیش سرد کشتارگاه برای پیشگیری از این بیماری سخن گفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازپونه زار، رئیس شبکه دامپزشکی فریدونشهر در گفتگو ییبا توجه به شیوع بیماری «تب کریمه کنگو CCHF» از مردم خواست هنگامخرید گوشت بر وجود مهر دامپزشکی روی آن دقت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصرت اله اصلانی با بیان این که تاکنون مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در شهرستان فریدونشهر مشاهده نشده است، گفت: دامپزشکی فریدونشهر به منظور پیشگیری از شیوع بیماری های دامی و بیماری های مشترک دام و انسان پیگیر رفع نواقص کشتارگاه دام از جمله احداث اتاق پیش سرد و لیبل گذاری لاشه ها بوده است.

*سلامت مردم فریدونشهردر گرو اقدام شهرداری

وی در پاسخ به این سؤال که «چرا تاکنون اتاق پیش سرد کشتارگاه احداث نشده است» با بیان این که شهرداریمتصدیامرکشتارگاه است، اظهار کرد: برای پیشگیری از بیماری ها، احداث اتاق پیش سرد و نگهداری لاشه ها به مدت ۲۴ ساعت در آن قبل از مصرف ضروری استاما با وجود پیگیری های انجام شده، شهرداری کمبود بودجه را علت احداث نکردن اتاق پیش سرد کشتارگاهبیان کرده است.

اصلانیهمچنین در مورد علت نزدنلبیل بر روی لاشه ها تصریح کرد: تهیه و چاپ لیبلبا شهرداری(متصدی کشتارگاه) است و دامپزشکی برایهمکاری، چاپ آن را تقبّل کرده ولی شهرداری با وجود پذیرش مسئولیت در جلسات و صورتجلسات موجود، هنوز اقدام به تأمینلیبل خام نکرده است.

این لیبل ها در ایام نوروز 96به مدت چند روز بر روی لاشه های خروجی از کشتارگاه فریدونشهر نصب می شد اما به علت تأمین نشدن لیبل خام، نصب آن بر روی لاشه ها متوقف شد.

ابراهیم گوگونانی، شهردار فریدونشهر، اما در مورد این سوال که چرا تاکنون لیبل خام برای لیبل گذاری گوشت ها تهیه نشده است، با بیان این که هزار عددلیبل خام تهیه و در اختیار حراست شهرداری قرار گرفته است گفت: برای هماهنگی های لازم درخواست تشکیل جلسه ویژه به فرمانداری داده ایم.

*دام مبتلا نشانه ای ندارد

رئیس شبکه دامپزشکی فریدونشهر منشأ بیماری تب کریمه کنگو را خارجی دانست ولی عنوان کرد: این بیماری چند سالی است وارد کشور شده و از طریق حشره «کنه» در حال شیوع و انتقال نسل به نسل است و اکنون دام های بومی نیز به آن آلوده شده اند.

اصلانی دام و کنه را حامل این بیماری بیان کرد و با اشاره به این کهداممبتلا به ویروس «تب کریمه کنگو» علامت و نشانه خاصی نداشته و به راحتی قابل تشخیص نیست، خطر آن را متوجه انسان دانست و اظهار کرد: اگر این بیماری که با نشانه های سرماخوردگی، تب شدید و ناگهانی و خونریزی های داخلی و زیرپوستی همراه است، زود تشخیص داده شود قابل درمان خواهد بود.

*مردم چگونه از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ابتلای انسان به این بیماری از طریق خوردن و یا تماس مستقیم با گوشت آلوده یا خون و ترشحات آن، گزش حشره ناقل بیماری به ویژه کنه و یا له کردن آن با دست، تماس با خون یا ترشحات فرد مبتلا به آن و تنفس در محیط دام های آلوده صورت می گیرد و تب ناگهانی،درد شدید عضلات،کوفتگی، تغییر حالات روحی، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع و استفراغ و خونریزی های داخلی و زیرپوستی از علایم این بیماری است.

برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در صورت مشاهده علایم ذکر شده و علایمی همچون سرماخوردگی باید سریعا به پزشک مراجعه شود. با جدا کردن محل زندگی از جایگاه دام و پرندگان مهاجر، خودداری از له کردن و تماس با حشرات به ویژه کنه، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در غیر از کشتارگاه مجاز و تحت نظر مأمور دامپزشکی و اجتناب از مصرف گوشت خام یا نیمه پخته می توان تا حد زیادی از ابتلای به این بیماری پیشگیری کرد.

نگهداری گوشت خام خریداری شده به مدت 24 ساعت و دل و جگر خریداری شده به مدت 48 ساعت در یخچال قبل از تکه تکه کردن و مصرف هم راهکار توصیه شده ای برای پیشگیری از این بیماری است.

*آمار تلفات این بیماری در سال 1396

به گزارش مهر و بر اساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از ابتدای سال جاری تا به امروز 31نفر به ویروس تب کریمه‌ کنگو مبتلا شده‌اند که سه نفر از آن‌ها به دلیل تأخیر در شناسایی و درمان، از دنیارفته‌اند که یکی از جان باختگان از استان اصفهان بوده است.

معاون اداره کنترل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت نیز به ایسنا گفت: در سال‌های اول شناخت این بیماری در دهه ۷۰ سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد از این بیماری در کشور تشخیص داده می‌شد که بیشتر در مرزهای شرقی کشور بود و اوایل که این بیماری درست شناخته نمی‌شد و دیر متوجه آن می‌شدند ۳۰ تا ۵۰ درصد تلفات داشتولی در حال حاضر که این بیماری شناخته شده‌ است تلفات به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است